První krok k záchraně, v Praze Okenáři vyhráli !

kategorie muži dne 05.09.2022
  1. První nohejbalová liga pokračovala po prázdninové pauze nadstavbovými zápasy, kde družstvo PKS oken začalo svůj boj o udržení v této soutěži. Na půdě pražských Čakovic je čekal první ze vzájemných duelů.

Úvod utkání vyšel týmu z Vysočiny na jedničku, když dokázal domácí zaskočit a ukořistit hned první dvě dvojice. Na ukazateli celkového skóre tedy visel v tuto chvíli stav 0:2.

Ve trojicích se body dělily. Nejprve Kysilka s Brychtou a Šoupalem padli až za devítek rozhodujícího třetího setu, hned po nich je ale pomstilo Novotného trio s Pospíšilem a Fňukalem po celkem jednoznačné výhře ve dvou setech – 1:3.

V destrukci pražského týmu pokračoval Pospíšil v singlu, když dokázal přehrát domácího Kopeckého – 1:4. Žďárskému týmu tak stačilo k celkovému vítězství vyhrát jeden zápas, jenže domácí se ještě pokusili o obrat.

Odvetně trojky ztratil Žďár obě. Nejprve Novotného trio padlo ve třetím setu, kde mu úplně selhala koncovka a následně Brychta s Kysilkou a Šoupalem se trápili především při přípravě útoku, kde nepomohlo ani střídání Šoupala za Ošance – 3:4.

Domácí jakoby někdo polil živou vodou, naopak žďárští nohejbalisté se začali obávat o výsledek. Všem těmto obavám ale udělal rázný konec Novotný s Pospíšilem v první odvetě dvojic. Oba sety šly za nimi v poměru 8:10, čím vítězně ukončili první zápas o udržení – 3:5.

TJ AVIA Čakovice B – PKS okna Žďár nad Sázavou   3:5

Komentář trenéra Pivničky k zápasu: „Do stavu 1:4 jsme hráli výborný nohejbal s minimem chyb a řekl bych, že do této chvíle to byl náš nejlepší letošní výkon. Pak ale na nás padla deka v odvetných trojkách a domácí se pokoušeli o obrat. Naštěstí Novotný s Pospíšilem urvali první odvetnou dvojku a zápas ukončili. Příští sobotu nás čeká druhé utkání na domácích kurtech a opět to nebude nic jednoduchého“.

Kompletní výsledky kola ZDE.

Zápis o utkání k nahlédnutí ZDE.

autor článku: Milan Pivnička