Čakovice srovnaly stav, o udržení v soutěži se rozhodne v Praze

kategorie muži dne 12.09.2022

Play-out 1. nohejbalové ligy o udržení v soutěži pokračovalo druhým zápasem. Domácí tým PKS oken mohl tuto sérii ukončit, protože v prvním utkání na čakovické antuce vyhrál, ale tentokrát na hosty z hlavního města nestačil.

Přitom v první dvojici tomu nic nenasvědčovalo. Novotný s Pospíšilem předvedli spolehlivý výkon a na stranu domácích rychle připsali první zápasový bod. Kysilka s Brychtou ve druhé dvojce už padli, ale dvakrát tím nejtěsnějším poměrem 9:10. V tuto chvíli tedy visel na ukazateli celkového skóre stav 1:1 a na řadě byly trojice.

A právě zde se utkání začalo lámat na stranu čakovické rezervy. Žďár totiž ztratil obě, první sice v koncovce třetího setu, ale druhou poměrně jasně. Hosté z Prahy se tak dostali do trháku 1:3 na zápasy.

Zbrzdit tento nástup se pokoušel žďárský Pospíšil v singlu a to se mu také podařilo, když čakovického Václava Kalouse porazil přesvědčivě ve dvou setech – 2:3.

V odvetných zápasech trojic pokračoval Žďár v herní mizérii. Nejprve padlo trio Kysilka, Brychta s nahrávačem Šoupalem, kde v prvním setu nahradil Kysilku Komínek. Ten sice přinesl na hřiště oživení a výborný blok, ale i tak to nestačilo. Koncovku třetího setu totiž opět ovládly Čakovice – 2:4.

Druhá odvetná trojka Novotného s Pospíšilem a Fňukalem už hrála pod tlakem a hluboko pod své možnosti a tak hosté už s ní měli jenom minimum práce – 2:5.

Čakovice B tedy srovnaly stav série o udržení na 1:1 a rozhodne poslední zápas v Praze příští sobotu.

PKS okna Žďár nad Sázavou – TJ AVIA Čakovice B   2:5

Komentář trenéra Pivničky k zápasu: 

Kořeny naší prohry jsou ve trojicích, nevyhráli jsme bohužel ani jednu. Pak se zápas dá těžko dovést do vítězného konce. Kysilkovu trojku sice oživil Komínek a přidal k tomu i velmi kvalitní blok, ale i tak to na soupeře nestačilo. Na hru trojic se tak musíme zaměřit. Hostům také velmi pomohla jejich nová posila Kanda, který přestoupil v letním termínu z extraligového Šacungu“.

Kompletní výsledky kola ZDE.

Zápis o utkání k nahlédnutí ZDE.

autor článku: Milan Pivnička