V úvodním barážovém utkání žďárští nohejbalisti nezaváhali, porazili Přerov 5:2

kategorie Unitop SKP dne 03.10.2022

Záchranářská mise žďárských nohejbalistů napsala další díl. V neděli se domácímu týmu PKS oken postavil přerovský Spartak, prohraný finalista 2. nohejbalové ligy.

Tato barážová série je hrána na dvě vítězná utkání, lepší z  této série bude účastníkem 1. ligy pro rok 2023.

Úvod utkání se pro žďárské barvy nevyvíjel vůbec dobře. Novotný s Pospíšilem předvedli matný výkon a jednoznačně padli ve dvou setech. Zareagovat stihli Brychta s Kysilkou ve druhém deblu, ale bylo to vydřené vítězství až v koncovce třetího setu. Po úvodních dvojkách tedy visel na ukazateli celkového skóre stav 1:1.

Herní mizérie žďárského týmu pokračovala ve trojicích. Nejprve Brychta s Pospíšilem a nahrávačem Šoupalem padli ve dvou setech, když ani v jednom z nich se nedostali na více než sedm bodů. Hosté se tak dostali do celkového vedení 1:2.

Ve druhé trojici Žďár ztratil ostudně první set a došlo i na střídání Novotného za juniora Sobotku, nicméně bezvýsledně. V tuto chvíli prožívali domácí klinickou smrt a vypadalo to s nimi hodně zle. Ve druhém setu nastalo určité herní zlepšení a urvaná koncovka za devítek byla asi nejdůležitějším momentem utkání. Třetí set si domácí hráči už pohlídali – 2:2.

K lepšímu hernímu projevu zavelel Pospíšil v singlu, ale i on si musel sáhnout až na dno a rozhodnout opět za devítek ve třetím setu – 3:2.

Následovaly odvety trojic a zde už přítomní diváci mohli být o něco spokojenější. Brychta s Pospíšilem a Šoupalem složili reparát z prvního zápasu – sice na tři sety, ale s koncovkou zcela v jejich režii – 4:2.

Utkání uzavřel Novotný s Kysilkou a Fňukalem a bylo to po dvou jednoznačných setech, kdy Hanáci už rezignovali – 5:2.

PKS okna Žďár nad Sázavou – TJ Spartak MSEM Přerov 5:2

Komentář trenéra Pivničky k zápasu: „Neodehráli jsme vůbec dobré utkání, první půlka byla dokonce tragická, v té druhé jsme se po singlu zlepšili, ale bylo to hodně upracované a jak se říká na morál. Vzhledem k tomu, že Přerovu chyběl pro nemoc nejlepší hráč Ondra Miklík, tak se obávám, že příští týden by nám v odvetě takový výkon nestačil“.

Zápis o utkání k nahlédnutí ZDE.

autor článku: Milan Pivnička