1. liga se bude ve Žďáru hrát i příští sezónu !

kategorie muži dne 10.10.2022

Záchranářská mise nohejbalistů PKS oken v 1. nohejbalové lize vyústila v úspěšnou tečku. Tým z Vysočiny zvítězil i ve druhém utkání série, čímž zachránil tuto soutěž i pro příští rok.

V úvodních dvojicích se body dělily – první ukořistil Spartak, druhou Žďár a na ukazateli celkového skóre před zápasy trojic tak visel stav 1:1.

V té první nastoupilo elitní přerovské trio vedené levonohým smečařem Dreiseitlem a v prvním setu nemělo se žďárskými slitování. V tom druhém vedlo znovu už 7:4 a zde se odehrál jeden ze dvou rozhodujících momentů utkání. Tým PKS oken dokázal tento set otočit a v rozhodujícím třetím urval koncovku pro sebe – 1:2.

Druhá trojice Přerova už takovou kvalitu neměla a hosté z Vysočiny měli zápas naprosto pod kontrolou – 1:3.

V singlu svedl žďárský Pospíšil urputnou bitvu s domácím Lvem, kde rozhodnout musel až třetí set, ten si ale domácí borec pohlídal, čímž korigoval celkový stav na 2:3.

Následovaly odvetné trojice a opět souboj s Dreiseitlovým triem. První set šel jednoznačně za PKS okny, ale Přerov v tom druhém oplácel stejnou mincí. Ve třetím setu se strhla bitva jako řemen a nakonec se rozhodovalo až za devítek. Žďár byl na útoku a nakonec to zvládl – Brychta perfektně uklidil balón do odkryté obrany patovým úderem. Tento druhý rozhodující moment utkání posunul PKS okna do nadějného vedení 2:4.

Slabší druhá trojice přerovského Spartaku pak neměla vůbec žádnou šanci, když Kysilka dokonce sportovně zkazil podání za stavu 0:9, čímž se domácí vyhnuli nepopulárnímu kanárovi. Ve druhém setu už kousali mnohem více, ale v jeho závěru opět dominovali hosté – 2:5.

TJ Spartak MSEM Přerov – PKS okna Žďár nad Sázavou 2:5

Komentář trenéra Pivničky k zápasu: „Vyhráli jsme všechny trojky a hlavně dvě vítězství nad Dreiseitlovou sestavou rozhodly o osudu utkání. Soutěž jsme tak udrželi, takže musím celému týmu poděkovat za tuto perfektní tečku. Je vidět, že pokud bychom hráli více utkání v této základní sestavě, mohli jsme v 1. lize hrát na vyšších příčkách tabulky a bojům o záchranu se tak vyhnout. Nakonec ale musím tuto sezónu hodnotit pozitivně“.

Zápis o utkání k nahlédnutí ZDE.

autor článku: Milan Pivnička